Första CD:n av italiensk nunna

Syster Cristina, 26 år gammal, vinnare av ”The Voice of Italy”, en talangtävling i italiensk TV, ger på måndag ut sitt första album. Bland titlarna finns en nytolkning av den på sin tid omstridda sången ”Like a Virgin” av den amerikanska sångerskan Madonna.

I en tidningsintervju säger syster Cristina att de hade läst texten som om den var helt okänd för dem och gett sången ”en helt ny tolkning”. I en ursprunglig videoversion av ”Like a Virgin” framträder Madonna som en lättklädd synderska medan syster Cristina bär sin ordensdräkt.

Cristina Scuccia härstammar från Sicilien, fick musikutbildning vid Star Rose Academy i Rom, en skola för teater, sång och musik som drivs Ursulasystrarna, och efter avslutad utbildning beslutade hon sig för att träda in i ordensgemenskapen. Efter ett tvåårigt novitiat i Brasilien arbetar hon på ett barnhem för flickor i Milano.

Den ansvarige för TV showen ”The Voice of Italy” blev uppmärksam på Cristina genom en video som visades på ”Good News Festival”, organiserad av den italienska biskopskonferensen, och så blev hon inbjuden att delta i talangtävlingen. Den 5 juni 2014 vann hon finalen och via YouTube nådde hennes tolkningar en miljonpublik och bäddade för internationell uppmärksamhet.

Syster Cristina säger att hennes personliga dröm är att få träffa påven Franciskus och vid ett möte skulle hon gärna överlämna sin ny CD till honom.

Kathpress 2014-11-09

Se tidigare inslag om Syster Cristina på Signums hemsida här och här