Ny katolsk kyrka invigd i Oman

I början av september invigdes en ny katolsk kyrka i Oman. Oman är ett land i östra hörnet av Arabiska halvön. Kyrkan tillägnas den helige Francisco Xavier och den ligger i staden Salalah. Den första stenen i kyrkan lades i februari 2018 och byggandet av hela gudstjänstplatsen slutfördes på bara 18 månader. Kyrkan har en kapacitet på 600 platser och är också utrustad med en sal som rymmer ytterligare 400 personer.

Vid invigningsceremonin den 7 september var ärkebiskopen Francisco Montecillo Padilla och dr Ahmed Khamis Masood Al Bahri närvarande. Ärkebiskopen tjänar som Apostolisk Nuncio i Yemen, Kuwait, Bahrain, Förenade Arabemiraten och Qatar. Dr Masood Al Bahri är chef för ministeriet för religiösa frågor i Oman.

Ärkebiskopen Montecillo Padilla uttryckte den katolska kyrkans tacksamhet gentemot Sultan Qaboos Bin Said Al Said av Oman. Sultanen har donerat marken och beviljat alla tillstånd för byggandet av kyrkan. Ärkebiskopen betonade att landets civila myndigheter visar sin välvillighet och religiösa tolerans, när de tillfredsställer människors andliga förväntningar.

Söndag den 8 september invigdes S:t Francisco Xavier kyrka i Salalah med en högtidlig eukaristisk koncelebration under ledning av biskop Paul Hinder. Det bor cirka 60 000 katoliker i Oman.

Red. 2019-09-11

Nyheten från Agenzia Fides återfinns i sin helhet här