Påven och pengarna i SVT2 i kväll

Ett brittiskt tv-program med titeln ”Påven och pengarna” kommer att sändas i SVT2 i kväll söndag, kl. 22.10, inom ramen för ”Dokument utifrån” [klicka på länken här] 

Så här presenteras det: ”Påven och pengarna. Brittisk dokumentär från 2014. Katolska kyrkan skakas av skandaler. Det handlar om sexuella övergrepp, penningtvätt och korruption. Den nye påven Franciskus har sagt att han ska rensa upp i missförhållandena. Han har starka ekonomiska och rent kriminella intressen mot sig och frågan är om han kommer att lyckas.”

Programmet kommer att läggas ut på SVT play i efterhand. I Dagens Nyheter (sid. 55 i papperstidningen) annonseras programmet som ”Dagens tv-tips”.

Den som, vid sidan av skandalreportage, vill ta del av något positivt förknippat med katolska kyrkan kan se den katolske prästen Ray Kelly sjunga Leonard Cohens låt ”Hallelujah” vid ett irländskt bröllop [klicka här]. Man kan notera att Expressen [här] i detta positiva sammanhang talar om ”prästen” – utelämnar alltså adjektivet katolsk, ett adjektiv som däremot framhävs i samband med skandaler.

Red. 2014-04-13

http://www.svt.se/dokument-utifran/paven-och-pengarna

http://www.bbc.com/news/uk-northern-ireland-26957527

http://www.expressen.se/tv/galna-klipp/prasten-som-far-bruden-att-grata-och-natet-att-jubla/

http://www.harvestingthefruit.com/the-fr-ray-kelly-concert-tour/