Påven till unga på Madagaskar: Förändra världen – säg ja till Guds kallelse!

Den brittiska tidskriften The Tablet rapporterar genom Catholic News Service om påvens besök i Madagaskars huvudstad Antananarivo. På lördagen den 7 september firade påven vigiliemässa med tiotusentals människor som samlats på ett vidsträckt fält i stiftet Soamandrakizay.

De samlade hade planerat att stanna hela natten och var förberedda med stråmattor, sovsäckar, matkassar och vattenflaskor.

Påven, som möttes av sång och dans talade till de unga om deras sökande efter en glädje som ingen kan ta ifrån dem. Ibland kan det vara frestande att ge upp hopp och drömmar, sa påven, men Jesus kallar varje människa att gå framåt och att hitta vägar för att bidra till samhällets utveckling.

”Gud kallar oss inte genom våra synder, våra misstag, våra fel, våra begränsningar utan genom vårt namn; var och en är dyrbar i hans ögon”, sade påven. ”Det är omöjligt att vara en lärjunge alldeles ensam, vi kan säkert åstadkomma stora ting på egen hand, men tillsammans kan vi drömma om och åstadkomma mer än vi ens kan drömma om!”

Påven bad de unga på Madagaskar att svara på Guds kallelse på samma sätt som Maria och att våga överlämna sig själva i förvissningen om att de bär på ett löfte.

Red. 2019-09-09

Nyheten från The Tablet återfinns i sin helhet här