Chiles kyrka tillkännager påvebesök 2018

Chile_Blue_MarbleKyrkan i Chile har enligt vad de senaste rapporterna i lokala medier tillkännagett att påven Franciskus kommer på besök 2018. Internetportalen Cooperativa rapporterade i måndags att såväl den påvliga nuntien i Chile, ärkebiskop Ivo Scapolo, som kardinal Ricardo Ezzati i Santiogo har informerat om påvebesöket inför företrädare för den kristdemokratiska partiet DC. Den chilenska biskopskonferensen har ännu inte uttalat sig officiellt i frågan.

Redan förra veckan rapporterade argentinska medier med hänvisning till en av påvens förtrogna, att Franciskus nästa år avser att resa runt i Chile och Peru med målet att avsluta besöken hos alla sydamerikanska länder utmed Stilla havet.

Sitt argentinska hemland har Franciskus ännu inte besökt sedan han valdes till påve 2013. Hittills har han fyra gånger rest till Latinamerika. I juli 2013 deltog han i Världsungdomsdagen i Braslien, i juli 2015 reste han till Ecuador, Bolivia och Paraguay. I september 2015 gick resan till USA via Kuba. I februari 2016 reste Franciskus ännu en gång till Kuba för ett möte med ryske patriarken Kirill och därefter vidare till Mexiko. I september 2017 är ett besök i Colombia inplanerat.

Kathpress 2017-05-09