Katolska nunnor uppmanar Trump att vårda språket

Delegater för rörelsen Leadership Conference of Women Religious (LCWR) årliga sammankomst i Scottsdale, USA, har godkänt att ett brev skickas till den amerikanske presidenten Donald Trump. I brevet ber mötesdelegaterna presidenten att sluta använda retorik, som kan splittra och polarisera människor.

LCWR representerar religiösa ordnar med ungefär 35 000 systrar. I sammankomsten den 13–16 augusti deltog 663 medlemmar.

Trump har anklagats för att ha orsakat splittring och oenighet med sina offentliga kommentarer och särskilt genom sin användning av Twitter.

I brevet bönfaller delegaterna Trump att aldrig använda språk, som missaktar och avhumaniserar andra. De förväntar sig att den amerikanske presidenten och alla andra som tjänar Amerikas förenta stater som ledare, alltid tänker på allas välmående och självaktning.

Nunnorna är upprörda och förtvivlade när politiska ledare använder sig av ett språkbruk och retorik som hotar samhällsstrukturen.

Delegaterna påminner om påven Franciskus tal till den amerikanska kongressen vid sitt besök i USA 2015. I talet sade påven att en nations alla söner och döttrar har ett uppdrag samt ett personligt och socialt ansvar. Han tillade att det krävs kärlek för allas välmående och samarbete i en anda av stödjande och solidaritet för att kunna bygga vidare på en framtida frihet.

I sin uppmaning till Trump menar nunnorna att han har en position med potential att inspirera det bästa av var och en av oss alla. De ber presidenten att använda denna position för att frambringa läkning och inte försöka skapa splittring. De avslutade sitt brev med att de aldrig kommer att upphöra med sina tydliga åsikter för allas välmående och att be för detta lands läkande.

Red. 2019-08-21

Nyheten från America Magazine återfinns i sin helhet här