Till minne av martyrerna i folkmordet på armenierna

Kardinal Leonardo Sandri, prefekt för Kongregationen för de orientaliska kyrkorna, kommer på lördag att delta i en mässa på den 106:e årsdagen för inledningen av folkmordet på armenierna. Den 24 april varje år är den armeniska minnesdagen, som av armenierna kallas Medz Yeghern och som det internationella samfundet känner som ”det tjugonde seklets första folkmord”. På denna dag samlas den armeniska gemenskapen över hela världen för att be till minne av en och en halv miljon martyrer.

Den armeniska gemenskapen samlas nu på lördag kl. 11.00 till den heliga mässan enligt armenisk rit, som firas i Det påvliga armeniska kollegiet [i kyrkan San Nicola da Tolentino agli Orti Sallustiani, övers. anm.], i närvaro av kardinal Leonardo Sandri, prefekt för Kongregationen för de orientaliska kyrkorna, och Republiken Armeniens diplomatiska representation vid Heliga stolen och Republiken Italien.

Huvudcelebrant vid mässan blir monsignore Raphaël Minassian, ärkebiskop för de armeniska katolikerna i Armenien, Georgien, Ryssland och Östeuropa. Predikan hålls av kardinal Leonardo Sandri. I anslutning till mässan kommer en minnesceremoni att hållas framför den khachkar [armeniska för korssten] som har rests till minnet av offren för det armeniska folkmordet.


Vatican News 2021-04-22

Detta är en nyhetstext.