Argentinas fotbollslandslag tackar nej till påvlig audiens

Det råder förvirring kring en påvlig audiens för det argentinska fotbollslandslaget. Efter det att Vatikanens talesperson Greg Burke tillkännagett ett möte med några av dem som valts ut för det kommande världsmästerskapet i fotboll, ställdes detta möte in en timme senare. ”Vi blir glada om de återkommer med VM-bucklan”, tillade Burke i en tweet under onsdagen.

Maradonas tröja donerad till påven Franciskus.

I början av maj talade den argentinske påven Franciskus fortfarande själv om ett besök av landslaget för sitt hemland. ”De argentinska spelarna som valts ut kommer hit, de kommer förbi här”, sade han i anslutning till en generalaudiens för argentinska tv-journalister. Den 22 maj nämnde den argentinska tidning Clarin den 3 juni som ett datum för audiensen, men denna dag ägde dock inte något möte rum.

Orsaken till förvirringen är fortfarande oklar. Från den argentinska ambassaden vid Heliga stolen, som skulle ansvara för besöket fanns det under tisdagen inga uppgifter att hämta. Enligt informella uppgifter från Vatikanen hade det argentinska laget ställt in mötet på grund av att man inte ville störa spelarna så när inpå turneringen.

Argentina möter under gruppspelet i fotbolls-VM i Ryssland Island, Kroatien och Nigeria. Den första matchen äger rum den 16 juni i Otkrytije-arenan i Moskva.

Kathpress 2018-06-05

Argentinas landslag tvingades dessutom ställa in en planerad träningsmatch mot Israel på grund av hot mot lagets stjärna Leo Messi. Se inlägg i Dagens Nyheter via länken här