Irländsk präst satsar på Melodifestivalen

Ray Kelly, en 66-årig irländsk präst och sångare, hoppas få representera sitt land i nästa Eurovision Song Contest. Som tidskriften The Irish Catholic skrev på torsdagen, har den kände prästen, som man för närvarande även kan se i den irländska ”Dancing with the Stars”, har redan en tänkbar vinnarlåt i tankarna. Det är låt som lätt fastnar, ”en gospelsång med inslag av country-western”, menar Kelly.

Under veckoslutet klarade sig Kelly överraskande i fjärde omgången av ”Dancing with the Stars”, den irländska varianten av ”Dancing Stars”. Det var ”definitivt inte hans fotarbete” som hans fans röstade på, efter ”ett imponerande ostadigt framträdande”, bedömde en kritiker i The Irish Times efter det senaste programmet. Desto mera begeistrade Kelly med sång och karisma.

Han vill ge människorna lite ”glädje och livlighet” och är ”helt enkelt lite av en entertainer”, sade Kelly i samtal med The Irish Catholic. Hans ”stora kärlek” är dock fortfarande prästämbetet.

Kelly blev känd genom ett sångframträdande vid ett bröllop i hans församling i Oldcastle i nordöstra Irland år 2014. För brudparet sjöng han då en version med ny text av Leonard Cohens Hallelujah. Videon blev en Youtube-hit. Kelly släpper inom kort sitt tredje album, och han deltog år 2018 i tävlingen Britain Got Talent.

Kathpress 2020-02-06

Detta är en nyhetstext.

Man kan se fader Kellys framförande av Leonard Cohens Hallelujah via länken här