Kända artister i julkonsert i Vatikanen

Artister som Lionel Richie, Bonnie Tyler och Mireille Mathieu uppträder på lördag vid den traditionella julkonserten i Vatikanen. Vid välgörenhetsföreställningen i audienshallen Paulus VI deltar även en gospelkör från USA och ett kapell från Vatikanens gendarmeri. Intäkterna från inträdesbiljetterna går till två projekt som ska genomföras i Amazonas genom utbildningsstiftelsen Scholas Occurrentes och Don Boscos Salesianer.

Påven Franciskus tog på fredagen emot några av artisterna, organisatörerna och sponsorerna i Vatikanen. Vid mötet förespråkade han konst och kreativa uttrycksformer i de ungas utbildning som medel för förståelse över nationella och religiösa gränser. Världen behöver skönhet för att inta sjunka ned i förtvivlan, sade han med ett citat från Paulus VI (påve under perioden 1963–1978).

Musik väcker i många människor också frågan om livets innersta längtan, enligt Franciskus. Gud går till mötes i denna längtan inte i ”tvånget att äga och synas”, utan han möter oss ”där det råder hunger och törst efter fred, rättvisa, frihet och kärlek”.

Kathpress 2019-12-13

Detta är en nyhetstext.