Kroatiens förbundskapten bär alltid rosenkransen med sig

Förbundskaptenen för det kroatiska landslaget i fotboll, Zlatko Dalić, berättar om sin katolska tro i programmet ”Därför tror jag” i den kroatiska katolska radiokanalen Hrvatski Katolicki Radio, uppger nättidningen Aciprensa. Intervjun gjordes redan i mitten av juni, i samband med invigningen av fotbolls-VM och uppmärksammades av Aciprensa den 9 juli efter att den hade cirkulerat i sociala medier.

I intervjun understryker Zlatko Dalić att ”allt som jag har uppnått i livet och i min yrkesmässiga karriär beror på min tro och jag är mycket tacksam för min käre Gud”. ”Jag kan vara mycket nöjd med allt som jag får vara med om”, säger han, och fortsätter: ”utan tro av hög kvalitet och utan en god motivation, vore det mycket svårt att uppnå detta”.

”När en människa förlorar hoppet, bör hon åkalla den käre Guden och lita på honom”, menar han.
Dalić berättar också att han alltid bär rosenkransen med sig, och ”när jag känner att jag går igenom svåra stunder stoppar jag handen i fickan och griper tag i rosenkransen, och därefter blir allt mycket lättare”.

Red. 2018-07-15

Källa Aciprensa, 9 juli 2018, via länken här