Radioprogram om familjesynoden

Sveriges radios religionsprogram Människor och tro sänder denna vecka ett särskilt temaprogram om den synodprocess kring familjefrågor som satts igång av påven Franciskus. I programmet diskuteras exempelvis äktenskapets oupplöslighet, annuleringsförfaranden, kommunion för omgifta katoliker, synen på samkönade relationer och frågan om kvinnors roll i kyrkan.

I programmet medverkar bland andra Signums chefredaktör Ulf Jonsson och Sveriges förra ambassadör vid Heliga Stolen, Ulla Gudmundson. I programmet ingår också en längre intervju med den brittiska feministteologen Tina Beattie och några korta intervjuer med lekmän i S:ta Eugenia katolska församling i Stockholm.

Programmet sändes i direktsändning i SR P1 på eftermiddagen i dag, torsdag den 8 januari, och det sänds i repris nu på lördag, den 10 januari klockan 17:00. Man kan också lyssna på programmet på webben här via denna länk:

https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/483191?programid=416

En utförlig intervju med Tina Beattie kommer att publiceras i årets första nummer av Signum, som utkommer fredagen den 30 januari.

Red. 2015-01-08