Signum nummer 3 på väg

I prenumeranternas brevlådor ska i morgon, på skärtorsdagen, Signum nummer 3 dimpa ner, lagom till påskhelgen. Självklart är numret påverkat av den pågående pandemin: Jenny Lindberg har skrivit en ledare om moraliskt ansvar i kristider, Josefin Holmströms krönika handlar om vårt ansvar för varandra och om det kristna hoppet, och Anders Piltz presenterar en betraktelse över tillvarons kontingens och oförutsägbarhet.

Vi är glada att kunna publicera hela det inledningsföredrag som Anders Piltz höll under Signumdagen den 7 mars på Norra Latin, om det bildande samtalet. Det är en något längre artikel än man vanligtvis hittar i Signum, men många har efterfrågat föredraget, som ungefär samtidigt med nummerleveransen kommer att läggas ut som film på nätet (annonseras på Signums hemsida). Senare under året kommer även Hans Joas föredrag att tryckas i Signum.

I nummer 3 presenteras närmare Mats Alvesson (av Olof Hallonsten), Johann Baptist Metz (av Heinz Werner Wessler) och Willard van Orman Quine (av Kim Solin). Florence Wilén bjuder oss på en upptäcktsfärd genom Kinas växtvärld, genom litteratur om och av upptäcktsresanden och missionärer, och Timothy Byrnes reflekterar över biskopar och politik i USA.

Bland recensionerna märks bland annat Sara Parkmans uppmärksammade skiva Vesper, två böcker om kyrkoliv i Västerås och en bok om 1200-talsförfattaren Petrus de Dacia.

Som vanligt kommer ledare och krönika att finnas tillgängliga även på Signum.se.

 

Red 2020-04-08