12-årig pojke korsfäst i ny IS-avrättning av kristna

En grupp terrorister ur den Islamiska Staten (IS) har nyligen genomfört ytterligare en grym, rituell gruppavrättning av kristna av det slags som tidigare har filmats och lagts ut på Internet, rapporterar brittiska Christian Today och bygger på källuppgifter från kristna missionärer i Syrien. Denna gång handlade det om en grupp av tolv kristna, inklusive en 12-årig, syrisk pojke som var son till en kristen missionär, som vägrade avsäga sig sin tro på Jesus Kristus och gå över till islam. Ingen video har spelats in utan händelsen har blivit beskriven av ögonvittnen.

De fruktansvärda avrättningarna ska ha ägt rum den 28 augusti i en icke namngiven by utanför Aleppo i Syrien. ”Mitt framför missionären och en stor grupp släktingar som tvingats dit som åskådare skar de islamistiska extremisterna av fingertopparna på pojken och misshandlade honom sedan svårt medan de sade till hans pappa att de inte skulle upphöra med tortyren förrän han, pappan, återvände till islam”, säger en företrädare för den kristna missionärsgruppen Christian Aid Mission, enligt Christian Today.

”När missionären vägrade uppgav ögonvittnena hur IS-terroristerna även torterade och slog honom liksom ytterligare två kristna hjälparbetare. Därefter blev de tre männen och den 12-årige pojken korsfästa, varigenom de slutligen mötte döden. De dödades för sin vägran att återvända till islam efter att ha konverterat till kristendomen. Samma sak gällde för de övriga åtta kristna hjälparbetare, inklusive två kvinnor, som avrättades samtidigt”, uppger källan i missionärsgruppen.

De övriga åtta ska också först ha tillfrågats om de ville återgå till islam. Efter att de tackat nej blev först de båda kvinnorna, 29 och 33 år gamla, gruppvåldtagna inför de övriga byborna som fortsatt tvingades titta på. Därefter halshöggs alla åtta. Enligt vittnen till de oerhörda brotten ska de båda kvinnorna ha ”knäfallit och bett för sina liv inför IS-soldaterna” men när det stod klart att de inte skulle skonas såvida de inte avsvor sig sin tro ropade några i gruppen högt att de ”anbefallde sin ande till Jesus”, och en av dem ska ha tittat upp på sina bödlar och nästan leende uttalat: ”Jesus!”. Kropparna till de åtta halshuggna korsfästes också för allmän beskådan och varning.

De tolv martyrerna är de senaste av tusentals kristna som dödats av IS, vars mål är att helt utplåna kristendomen från Mellanösterns karta. Sedan inbördeskriget bröt ut i Syrien 2011 har den kristna befolkningen minskat med nära två tredjedelar och i grannlandet Irak har de kristnas antal sjunkit från cirka 1,5 miljoner 2003 till under 200 000 i dag, uppger Christian Today.

Christian Today, 2015-10-05