Befriad ordenssyster: missionsarbetet måste fortsätta

För några veckor sedan befriades franciskansystern Gloria Cecilia Narvaez i Mali och i en intervju med Vatican News i tisdags förklarade hon att missionsarbetet i landet borde fortsätta. Narvaez, som är född i Colombia, berättade att hon efter sin befrielse ofta tänker tillbaka på sin tidigare arbetsplats i södra Mali, exempelvis sjukvårdsinrättningen som finns där och kvinnocentret.

”Under de fyra år och åtta månader som jag var tillfångatagen led jag allra mest av inte vara med de andra fångarna och stå ensam inför dessa grupper”, förklarade hon. Narvaez berättade vidare att det särskilt var bönen som gav henne kraft under dessa år och att livet tillsammans med dem som tog henne till fånga helt och hållet präglades av respekt.

Franciskansystern befriades den 9 oktober efter fyra och ett halvt år som gisslan. På de första bilderna visade hon sig tillsammans med Bamakos ärkebiskop, kardinal Jean Zerbo. Några dagar senare tog påven Franciskus emot henne i Vatikanen.

Det var i februari 2017 som syster Gloria Cecilia Narvaez togs till fånga i Karangasso i södra Mali, där hon hade arbetat under sex års tid. I juli samma år offentliggjordes ett brev till hennes bror, där det stod att läsa att hon hade rövats bort av extremister som tillhörde gruppen JNIM, Stödgruppen för islam och muslimer.

Kathpress 2021-10-26

Detta är en nyhetstext.