Nytt tatueringsevent i Frankfurts Liebfrauenkirche

Evenemanget ”Tatuering inför altaret” som fick stor uppmärksamhet kommer att anordnas ytterligare en gång i den katolska Liebfrauenkirche i Frankfurt. ”Vi hade verkligen inte räknat med så stor respons”, förklarade Markus Breuer som leder den katolska vuxenutbildningen KEB i Frankfurt. Efterfrågan har enligt Breuer varit enorm: ”Över 30 personer fick sina tatueringar, men vi var tvungna att säga nej till över tvåhundra personer.”

I Liebfrauenkirche i lördags kunde man bli tatuerad gratis av tatueringskonstnären Silas Becks. De som var intresserade ”kunde välja mellan åtta kristna motiv och sedan tatuera sig direkt på plats.” På fredagen var två vinnare i KEB:s lotteri först på tur.

Tatueringsutrustningen välsignades vid en gudstjänst av den journalistiskt verksamme kapucinbrodern Paulus Terwitte som ofta syns i media. Broder Paulus, sextiotvå år gammal, bärare av Bundesverdienstkreuz [Förbundsrepubliken Tysklands förtjänstorden, övers. anm.] och som tidigare studerat teologi och filosofi i Graz, hänvisade till den ”månghundraåriga kristna tatueringstraditionen”. Både Breuer och broder Paulus underströk att det även förekommit kritik mot kampanjen, eftersom vissa anser tatueringar vara ett ”djävulskap”.

Kathpress 2021-10-26

Detta är en nyhetstext.