Camerons f.d. flickvän numera ordenssyster

Den brittiske premiärministern David Camerons före detta flickvän, Laura Adshead, har följt sin kallelse och blivit ordenssyster. Den engelska kvällstidningen Daily Mail skrev i går tisdag om Adshead, att hon för fyra år sedan inträdde i ett benediktinkloster och där känner sig lyckligare än i lyxlivet i New York dessförinnan. Om ett och ett halvt år vill hon avlägga högtidliga löften [vilket innebär att hon blir fullt inkorporerad i Benediktinorden, ö.a.]. Hon har fått namnet syster Mary John.

Adshead lever tillsammans med 36 andra benediktinsystrar, efter den helige Benedictus regel, i klostret Regina Laudis i Bethlehem (Connecticut, USA). I klostret på den amerikanska östkusten bor sedan tidigare Dolores Hart, som var skådespelare i flera filmer med Elvis Presley innan hon blev benediktinsyster.

Tidigt på 1990-talet var Adshead ihop med David Cameron. Efter att de gick skilda vägar arbetade hon på en annonsbyrå på Manhattan. I den miljön hamnade hon i drogberoende, tills hon fann Gud. Hennes tidigare livsstil gav henne ingenting annat än ensamhet, berättar Adshead för Daily Mail. Hon strävade efter att bli lycklig, men ”den resan förde mig in i alkohol- och drogberoende”. Flera olika händelser gjorde att hennes liv tog en ny inriktning.

Kathpress 2012-05-08