Konstnärlig präst vigd av kardinal Arborelius

Den nyvigde prästen Joakim Breding välsignar biskop Anders.

av FREDRIK HEIDING i samtal med JOSEPH RIZK
I dag, lördagen den 16 juni, prästvigdes Joakim Breding av kardinal Arborelius i S:t Eriks katolska domkyrka i Stockholm. Fader Joakim som är från Göteborg har fått sin prästutbildning vid Newmaninstitutet i Uppsala och vid dominikanernas institut Angelicum i Rom. Under sin tid i Uppsala gjorde han sin pastorala praktik i S:t Ilians församling i Enköping.

Joakim Breding strax före prästvigningen.

Fader Joakim har en konstnärlig bakgrund och har under studietiden delvis kunnat fortsätta att odla sitt intresse för konst. Han är också musikalisk och lägger vikt vid liturgisk sång.

Under det senaste året har han som diakon tjänstgjort i S:ta Eugenia katolska församling vid Kungsträdgården i Stockholm. Han kommer nu att fortsätta sin tjänst, som präst, där ett år till fram till sommaren 2019. Då kommer han att flytta till Göteborg för att vara verksam som kaplan i Kristus konungens katolska församling.

Signum fick tillfälle att göra en intervju med prästseminaristen Joseph Rizk som berättar om sina erfarenheter av Joakim. De båda har gått i samma prästseminarium.

Man kan se intervjun nedan

Man kan också lyssna till intervjun genom att klicka till vänster om förloppsindikatorn i den gråsvarta rektangeln nedan

 

Fredrik Heiding 2018-06-16