Ny Netflix-serie med påven Franciskus

Snart kommer man att kunna se påven Franciskus i en ny dokumentärserie på streamingtjänsten Netflix. Sky/tg24 och jesuitpater Antonio Spadaro, som har en nära relation till Franciskus, meddelade i torsdags att påven kommer att tala om förhållandet mellan olika generationer. Serien kommer att premiärvisas på Rome film fest (den 14–24 oktober) och från och med jul kommer man att kunna se den på Netflix.

Dokumentärserien kallas Stories of a Generation con Papa Francesco och består av fyra delar. Där talar män och kvinnor, samtliga över sjuttio år gamla, med filmskapare under trettio år om olika universella livsfrågor. De olika delarna kallas ”kärlek, drömmar, kamp och arbete”. Medverkar gör bland annat den amerikanske regissören Martin Scorsese, primatologen Jane Goddall och den argentinska människorättsaktivisten Estela Barnes de Carlotto.

Dessa livsberättelser från hela världen, som berättas av enskilda personer eller par, kommenteras sedan med hjälp av Antonio Spadaros samtal med påven. Spadaro, som är chefredaktör för jesuiternas tidskrift La Civiltà Cattolica, blev berömd eftersom det var han som genomförde den första längre intervjun med Franciskus efter påvevalet.

Streamingtjänsten Netflix publicerade även 2019 filmen The two Popes som handlar om Franciskus och hans föregångare Benedikt. Franciskus har tidigare vid flera tillfällen betonat vikten av att minnas, hur viktiga varje människans egna rötter är och att föra dialog mellan generationerna.

Kathpress 2021-10-07

Detta är en nyhetstext.