Nytt avsnitt av Signumpodden: Gunnel Vallquist

Det nya avsnittet av Signumpodden handlar om en av 1900-talets mest tongivande svenska katoliker och kulturpersonligheter – Gunnel Vallquist. Vallquist är för den breda allmänheten kanske mest känd som översättare av Marcel Prousts stora romansvit På spaning efter den tid som flytt samt som ledamot av Svenska Akademien. Men Vallquist var också en författare i egen rätt som skrev ett antal böcker om andliga och kyrkliga frågor, där hon inte sällan trädde fram som en skarp kyrkokritiker med ett extra engagemang för ekumeniken och kyrkans enhet.

Gäst i avsnittet är Alva Dahl, som alldeles nyligen kommit med en bok om Gunnel Vallquist – Slå rot i förvandling. Gunnel Vallquists liv och livshållning.

Lyssna på avsnittet via länken här.

Gunnel Vallquist har skrivit ett stort antal artiklar för Signum och dess föregångare Credo genom åren. Samtliga nummer av Credo finns tillgängliga digitalt via länken här. För att lätt hitta vilka nummer av Credo som Gunnel Vallquist medverkat i fram till 1969, klicka på länken här. För att hitta artiklar av Vallquist i Signum, sök i artikelarkivet som finns via länken här.

Länkar:

Credo 1920-1975.

Namnregister över skribenter i Credo från 1920 till 1969.

Signums artikelarkiv.

Red. 2021-06-07