Oväntat mariachi besök

Dela
Facebook
Twitter
Pocket
LinkedIn
Skriv ut
Epost

Efter vespern (aftonbön), då påven Benedictus XVI hade dragit sig tillbaka i sin privata bostad i Mexiko, fick han en glad överraskning, något som inte stod på programmet. En stor grupp ”Mariachi” – traditionella mexikanska musiker – improviserade sånger för honom, genom att ropa tillbaka påven för ytterligare en varm hälsning.

I två dagar har påven blivit hänförd av glädjen som följer honom på varje etapp längs hans resa i Mexiko. Glädjen hjälper till att göra det hektiska schemat lättare. Kort efter att påven återvänt in i bostaden, kallade en festlig och envis grupp musiker tillbaka honom. Iklädd sombrero besvarade han gesten med orden:

”Kära vänner, tack för er entusiasm. Jag är mycket glad över att vara här med er. Jag har gjort många resor, men har aldrig tagits emot med sådan entusiasm. Jag kommer att ta med mig intrycket av dessa dagar i mitt hjärta. Mexiko kommer alltid att finnas i mitt hjärta.”

En kärleksförklaring som följdes av ett andligt löfte. ”I åratal har jag bett varje dag för Mexiko, men i framtiden kommer jag att be mer, mycket mer.” Och en stund senare, berörde han det mexikanska folket med orden: ”Nu kan jag förstå varför påven Johannes Paulus II sade: ”Jag är en mexikansk påve”. Och här överröstades ljudet från mariachi musikerna av publikens känslor. Sedan i går är ”Broder Benedictus”, som de kallade honom, en mexikansk påve.

Vatikanradion svenska avdelningen 2012-03-26

Dela
Facebook
Twitter
Pocket
LinkedIn
Skriv ut
Epost
Dela
Facebook
Twitter
Pocket
LinkedIn
Skriv ut
Epost

Efter vespern (aftonbön), då påven Benedictus XVI hade dragit sig tillbaka i sin privata bostad i Mexiko, fick han en glad överraskning, något som inte stod på programmet. En stor grupp ”Mariachi” – traditionella mexikanska musiker – improviserade sånger för honom, genom att ropa tillbaka påven för ytterligare en varm hälsning.

I två dagar har påven blivit hänförd av glädjen som följer honom på varje etapp längs hans resa i Mexiko. Glädjen hjälper till att göra det hektiska schemat lättare. Kort efter att påven återvänt in i bostaden, kallade en festlig och envis grupp musiker tillbaka honom. Iklädd sombrero besvarade han gesten med orden:

”Kära vänner, tack för er entusiasm. Jag är mycket glad över att vara här med er. Jag har gjort många resor, men har aldrig tagits emot med sådan entusiasm. Jag kommer att ta med mig intrycket av dessa dagar i mitt hjärta. Mexiko kommer alltid att finnas i mitt hjärta.”

En kärleksförklaring som följdes av ett andligt löfte. ”I åratal har jag bett varje dag för Mexiko, men i framtiden kommer jag att be mer, mycket mer.” Och en stund senare, berörde han det mexikanska folket med orden: ”Nu kan jag förstå varför påven Johannes Paulus II sade: ”Jag är en mexikansk påve”. Och här överröstades ljudet från mariachi musikerna av publikens känslor. Sedan i går är ”Broder Benedictus”, som de kallade honom, en mexikansk påve.

Vatikanradion svenska avdelningen 2012-03-26