Påven: Skyddsänglar är inga fantasifoster

Dela
Facebook
Twitter
Pocket
LinkedIn
Skriv ut
Epost

Skyddsängeln är inte något fantasifoster för påven Franciskus. Gud sänder enligt kyrkans tradition en ängel till varje människa, med vilken han följer och beskyddar henne, sade påven vid sin morgonmässa i torsdags i Vatikanens gästhus Santa Marta. Här handlar det om ”verkligheten” inte om någon fantasifull änglalära”, sade Franciskus i sin predikan. Skyddsänglarna är människornas ständiga reskamrater. Han uppmanade samtidigt till att alltid lyda deras råd. Att förkasta dem däremot är högmodigt och farligt. Ingen kan ge ”sig själv ett råd”.

Den katolska kyrkan firade i torsdags den heliga skyddsängelns dag. Franciskus uppmuntrade till en reflexion över förhållandet till skyddsängeln. Var och en bör fråga sig: Lyssnar jag på honom? Hälsar jag honom när jag vaknar med ett ”god morgon”? Ber jag honom: Beskydda mig medan jag sover? Talar jag med honom? Ber jag honom om råd?

Kathpress 2014-10-02

Dela
Facebook
Twitter
Pocket
LinkedIn
Skriv ut
Epost
Dela
Facebook
Twitter
Pocket
LinkedIn
Skriv ut
Epost

Skyddsängeln är inte något fantasifoster för påven Franciskus. Gud sänder enligt kyrkans tradition en ängel till varje människa, med vilken han följer och beskyddar henne, sade påven vid sin morgonmässa i torsdags i Vatikanens gästhus Santa Marta. Här handlar det om ”verkligheten” inte om någon fantasifull änglalära”, sade Franciskus i sin predikan. Skyddsänglarna är människornas ständiga reskamrater. Han uppmanade samtidigt till att alltid lyda deras råd. Att förkasta dem däremot är högmodigt och farligt. Ingen kan ge ”sig själv ett råd”.

Den katolska kyrkan firade i torsdags den heliga skyddsängelns dag. Franciskus uppmuntrade till en reflexion över förhållandet till skyddsängeln. Var och en bör fråga sig: Lyssnar jag på honom? Hälsar jag honom när jag vaknar med ett ”god morgon”? Ber jag honom: Beskydda mig medan jag sover? Talar jag med honom? Ber jag honom om råd?

Kathpress 2014-10-02