Påvens tal vid onsdagens audiens

Dela
Facebook
Twitter
Pocket
LinkedIn
Skriv ut
Epost

Även om endast 3 500 biljetter hade delats ut för onsdagens allmänna audiens, flockades tusentals personer till Paulus VI audienshall för att få tillgång till Benedictus XVI: s näst sista allmänna onsdagsaudiens med pilgrimer.

Så snart påven kom in på scenen från sidodörren i Sala Nervi utbröt stora applåder. ”Kära bröder och systrar, som ni vet har jag bestämt”, började han men avbröts av långa applåder. ”Tack för er vänlighet” svarade han och började på nytt. ”Jag bestämde mig för att avgå från ministeriet som Herren hade anförtrott mig den 19 april 2005. Jag gjorde detta i full frihet” underströk påven, ”för kyrkans bästa efter att ha bett länge och rannsakat mitt samvete inför Gud, väl medveten om allvaret av denna handling”.

Men, fortsatte Benedictus XVI, ”jag var också väl medveten om att jag inte längre kunde uppfylla Petrusämbetet med den styrka som det kräver. Vad som upprätthåller och upplyser mig är vissheten om att kyrkan tillhör Kristus, vars omsorg och vägledning aldrig kommer att saknas. Jag tackar er alla för den kärlek och all böner som har ledsagat mig ”.

Återigen avbröts påven av långa applåder och synligt rörd fortsatte han: ”Jag har känt, nästan fysiskt, era böner i dessa dagar som inte är lätta för mig, styrkan som kyrkans kärlek och era böner ger mig. Fortsätt att be för mig och för den framtida påven, Herren kommer att vägleda oss!”.

När jubel och applåder hade avtagit, vände sig Benedictus XVI sedan till onsdagens katekesundervisning som  fokuserade på fastetiden då vi är kallade att ”ge Gud en större plats”, som han twittrade efter audiesen.

Lyssna här: RealAudioMP3

Vatikanradion, skandinaviska avdelningen 2013-02-13

Dela
Facebook
Twitter
Pocket
LinkedIn
Skriv ut
Epost
Dela
Facebook
Twitter
Pocket
LinkedIn
Skriv ut
Epost

Även om endast 3 500 biljetter hade delats ut för onsdagens allmänna audiens, flockades tusentals personer till Paulus VI audienshall för att få tillgång till Benedictus XVI: s näst sista allmänna onsdagsaudiens med pilgrimer.

Så snart påven kom in på scenen från sidodörren i Sala Nervi utbröt stora applåder. ”Kära bröder och systrar, som ni vet har jag bestämt”, började han men avbröts av långa applåder. ”Tack för er vänlighet” svarade han och började på nytt. ”Jag bestämde mig för att avgå från ministeriet som Herren hade anförtrott mig den 19 april 2005. Jag gjorde detta i full frihet” underströk påven, ”för kyrkans bästa efter att ha bett länge och rannsakat mitt samvete inför Gud, väl medveten om allvaret av denna handling”.

Men, fortsatte Benedictus XVI, ”jag var också väl medveten om att jag inte längre kunde uppfylla Petrusämbetet med den styrka som det kräver. Vad som upprätthåller och upplyser mig är vissheten om att kyrkan tillhör Kristus, vars omsorg och vägledning aldrig kommer att saknas. Jag tackar er alla för den kärlek och all böner som har ledsagat mig ”.

Återigen avbröts påven av långa applåder och synligt rörd fortsatte han: ”Jag har känt, nästan fysiskt, era böner i dessa dagar som inte är lätta för mig, styrkan som kyrkans kärlek och era böner ger mig. Fortsätt att be för mig och för den framtida påven, Herren kommer att vägleda oss!”.

När jubel och applåder hade avtagit, vände sig Benedictus XVI sedan till onsdagens katekesundervisning som  fokuserade på fastetiden då vi är kallade att ”ge Gud en större plats”, som han twittrade efter audiesen.

Lyssna här: RealAudioMP3

Vatikanradion, skandinaviska avdelningen 2013-02-13