Bibliska resor för ateister

Det tyska resebolaget ”Bibliska resor” erbjuder för första gånger resor för ateister. Som en nyhet erbjuder det ekumeniska företaget ”Bibliska resor” i sitt femtionde verksamhetsår också resor för ateister. Att inte kunna tro är inget främmande för den heliga Skrift, tvivel och frågor hör till varje religion, förklarade företagsledaren Georg Röwekamp på måndagskvällen, den 5 december, för journalister i Stuttgart.

Ännu en nyhet erbjuder företaget nästa år med en resa till Kuba. Då skall det också handla om de kristnas situation på ön.

Osäkerheten i samband med ”den arabiska våren” påverkar enligt Röwekamp också hans företag. Visserligen finns det åter resor till Egypten, men att resa till Syrien är ännu så länge omöjligt. Det konfliktdrabbade landet var näst Israel det viktigaste resmålet för ”Bibliska resor”. Som ett ”tecken på solidaritet” behåller katalogen dock Syrien som resmål också 2012. Utvecklingen kommer att visa vilka resor som kan äga rum, menade Röwekamp.

Enligt vad Röwekamp uppgav så reste under det gångna året knappt 20 000 människor med ”Bibliska resor” till utlandet.  Omsättningen låg på ungefär 28 miljoner Euro.

I företaget arbetar i Tyskland och Österrike ungefär femtio anställda. Ensam ägare till bolaget är föreningen ”Ekumenisk arbetskrets för bibliska resor” som i sin tur ägs av Katolska bibelfrämjandet och det Evangeliska tyska bibelsällskapet. Nästa år planerar företaget att fira sin femtioåriga tillvaro. Det skall äga rum i Stuttgart den 4 februari.

Kathpress 2011-12-06