Englands katoliker får ett ”faith card”

Katoliker i England och Wales får snart en identitetshandling. Biskopskonferensen för England och Wales meddelade i onsdags att detta ”faith card” skall ”uppmuntra kyrkomedlemmar till att förmedla sin tro”. Kortet innehåller bl a upplysningen att innehavaren i nödfall önskar hjälp genom en katolsk präst.

”Vi bär alla flera kort i våra plånböcker, som säger något om vår identitet och om vad som är viktigt för oss” sade biskop Kieran Conry, ordförande i biskopskonferensens kommission för evangelisering. Att bära sitt ”faith card” är ett tecken som kräver mod.

Biskoparna hoppades att  kortet skulle uppmuntra katoliker till att visa sin tro, förklarade Conry. ”Om någon frågar något om katolicismen kan det vara en början att visa sitt kort och att anknyta till det”, sade biskopen.

Först skall en miljon exemplar fördelas till de troende i de 24 stiften liksom till katolska soldater och medlemmar av ordinariatet för tidigare anglikaner.

På ”faith card” finns en uppmaning att föra vidare tron på Jesus Kristus, att be och att regelbundet motta sakramenten. Det påminner också om plikten att älska nästan, att på ett omdömesgillt sätt använda de gåvor man har fått och om förlåtelsen. På baksidan finns ett citat av den salige kardinalen John Henry Newman (1801-1890), i vilket han han uppfordrar varje kristen till mission.

Kathpress 2012-02-01