Fotbollsspelaren Boateng: ”Samtalen med Gud ger mig kraft”

Jérome Boateng (29 år), libero inom FC Bayern München och det tyska fotbollslandslaget, ser samtalen med Gud som en förutsättning för sina framgånger och medger fel under sitt långa skadeupphåll. ”De senaste två år har varit allt annat än enkla, jag fick vid flera tillfällen allvarliga skador och kunde varken träna eller spela på flera veckor”, säger han. ”Min kropp var inte längre, som den brukade. Jag begick misstag och började träna för tidigt”, säger han till Welt am Sontag.

Det som hjälpt honom i denna fas är framför allt hans kristna tro. ”Men också samtalen med Gud. Jag ber regelbundet och jag vände mig särskilt under denna svåra tid till honom, exempelvis innan jag skulle lägga mig. Det gav mig mycket kraft, precis som min familj gav mig mycket stöd. Men också att lyssna till min favoritmusik hjälpte mig”, säger Boateng.

På det privata planet kommer han i år att uppfylla en dröm: I sommar kommer han, tillsammans med sin familj, att för första gången resa till Ghana, till sin fars hemtrakter.

Kathpress 2018-03-11