S:ta Eugenia tar emot flyktingar

Sedan tre veckor tillbaka anländer många flyktingar, framför allt från Mellanöstern, till Stockholm. De flesta vill inte stanna här utan åker helst vidare till andra städer och länder.

Det finns ett stort behov av temporära övernattningsplatser för flyktingarna. S:ta Eugenia katolska församling vid Kungsträdgården i Stockholm har därför bestämt sig för att ta emot flyktingar under två nätter i veckan (torsdagar och fredagar).

Kyrkoherden, jesuitpater Dominik Terstriep, har samlat en grupp med 45 volontärer som tar hand om mottagandet. Förutom kyrkoherden ingår församlingsmedlemmarna Muje Thibblin och Sofia Rosshagen i samordningsgruppen.

Den 1 oktober övernattade de första 20 gästerna på kyrktorget. Till var och en hade våra volontärer bäddat med madrass, filt och kudde. Kvällsmat och frukost ordnades. Flyktingarna kom från Stockholms Centralstation vid elvatiden på kvällen och lämnade kyrkans lokaler kl. 7 nästa morgon.

Fler volontärer behövs för detta angelägna engagemang. Om du kan tänka att dig medverka eller bidra med någonting hör av dig till följande mejladress: eugeniaflykting@gmail.com

Vi behöver fler frivilliga som kan ställa upp på ett kvälls-, natt- eller morgonpass i kyrkan. Man kan bidra med mat, dryck och andra förnödenheter eller en penninggåva. För att koordinera hjälpen är det viktigt att du först frågar vad som behövs och vad du kan bidra med.

”Jag var främling och ni tog emot mig …” (Matteusevangeliet 25:35)

Dominik Terstriep 2015-10-03

Hemsidan för S:ta Eugenia katolska församling finns här