Direkt från Rom: Intervju med biskop Anders onsdag förmiddag

av FREDRIK HEIDING och ULF JONSSON
I dag, onsdagen den 28 juni, blir Anders Arborelius, biskop i Stockholms katolska stift, formellt utnämnd till kardinal, den förste svensk i historien som fått en sådan utnämning. Signums redaktion fick möjlighet att träffa biskop Anders redan klockan 9 idag på morgonen och göra en intervju med honom i Birgittasystrarnas hus vid Piazza Farnese i Rom.

I  intervjun kommenterar biskop Anders en rad olika aspekter av utnämningen och vilka följder han tror att den kommer att få, både för honom själv och i stort. Bland annat berättar han om de många andra kardinaler som har tagit kontakt med honom, och om de många olika inbjudningar som han har fått att hålla föredrag och så vidare, bland annat från Sveriges ÖB. Han reflekterar också över hur det svenska kyrkliga landskapet i stort och de ekumeniska kontakterna kan komma att förändras genom kardinalsutnämningen. Och så berättar han lite om upplägget på sitt kommande Sommar-program i radio. Detta och mycket mer hinner han med att ta upp i den drygt 20 minuter långa intervjun som vi fick göra med honom i morse.

Intervjun kan man lyssna till genom att klicka på länken här nedan.

Intervju_biskop_AAnders_28_juni_fm

Fredrik Heiding och Ulf Jonsson 2017-06-28 kl. 10.00

 

 

 

 

 

Kardinal Anders kalott.

Systrar från Heliga Hjärtas kloster i Omberg och Birgittasystrar från klostret i Vadstena deltar också i festligheterna i Rom.


Bild från intervjun i morse.