Fellay: ”Död punkt i förhandlingarna”

Ledaren för det traditionalistiska Piusbrödraskapet (SSPX), biskop Bernard Fellay, som är suspenderad och därmed enligt katolsk kyrkorätt förbjuden att utföra biskopliga handlingar, genomförde i dag, fredag den 29 juni, präst- och diakonvigningar i rörelsen moderhus i Ecône i Schweiz.

I sin predikan i mässan kommenterade Fellay de pågående förhandlingarna om en möjlig försoning mellan SSPX och Rom och – som vi redan tidigare i veckan rapporterat här på Signums hemsida – berättade Fellay att situationen är svår och att det går trögt i förhandlingarna. Ordagrant sade Fellay att ”man kan säga att vi har kommit till en död punkt” (i förhandlingarna med Rom). Fellay bekräftade i sin predikan också för första gången offentligt att han inte är beredd att skriva under det nu aktuella förslag på en överenskommelse som SSPX har fått från Vatikanen: ”Vi är tillbaka på ruta ett, vi kan inte acceptera, vi kan inte skriva under. Det är där vi befinner oss, helt enkelt.”

Kathpress / Red. 2012-06-29

https://www.catholicculture.org/news/headlines/index.cfm?storyid=14775

https://kipa-apic.ch/index.php?pw=&na=0,0,0,0,d&ki=233156

https://www.kath.net/detail.php?id=37159

https://www.la-croix.com/Religion/Urbi-Orbi/Rome/Mgr-Fellay-les-relations-Rome-Econe-au-point-mort-_NP_-2012-06-29-825183